Δομή Έργου

Η δομή της μελέτης περιλαμβάνει τη συστηματική διευθέτηση και οργάνωση των ερευνητικών στοιχείων, επιτρέποντας ένα σαφές και λογικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή και την παρουσίαση μιας μελέτης

01
02
03

01.

Συλλογή πληροφοριών και τεχνογνωσίας

Συλλογή Δεδομένων που Βασίζονται σε Στοιχεία και Εφαρμόσιμες Πληροφορίες

Παρατηρήσεις και Δεδομένα για την Ανάπτυξη

Στο στάδιο αυτό της μελέτης γίνεται πλήρης ανάλυση και καταγραφή όλων των πτυχών που σχετίζονται με τον σχεδιασμό ενός υπεράκτιου πλωτού αιολικού πάρκου, τόσο όσον αφορά στις εγκαταστάσεις που απαιτούνται στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα.

Εκτός από τις αμιγώς μηχανικές και δομικές υποδομές, αφορά και στην ανάλυση όλων των περιβαλλοντικών συνθηκών λειτουργίας αλλά και στις οικονομικο-κοινωνικές παραμέτρους του όλου επιχειρηματικού σχεδίου.

Αυτή η εργαλειοθήκη θα είναι σε θέση να στηρίζει τον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου, υποστηρίζοντας σε όλα τα επίπεδα τις αντίστοιχες επενδύσεις.

Αναλυτικότερα, διερευνώντας το αιολικό και κυματικό δυναμικό θαλάσσιων εκτάσεων, καθώς και την εγγύτητά τους, σε λιμένες και τοποθεσίες, που δύνανται να διαχειριστούν το μέγεθος των εξαρτημάτων των ανεμογεννητριών, όπως και τον πλήρη σχεδιασμό των αιολικών πάρκων (τύπος ανεμογεννητριών, πλωτήρων και αγκυρώσεων) μέχρι τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και την ανάλυση της εφοδιαστικής αλυσίδας καθίσταται εφικτή η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου με τελικό προϊόν την παραγωγή ενέργειας.

02.

Παραγωγή πρότυπων μελετών

Θεμελίωση Βασικών Μελετών

Θεμελίωση Βασικών Μελετών

Τεχνικές Εκθέσεις θα παρουσιάζουν σε κάθε ενδιαφερόμενο ό,τι είναι σε θέση να κάνει το ΕΚΙ, για να συνδράμει στην κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου μιας υποψήφιας επενδυτικής κίνησης μεγάλης κλίμακας, όσον αφορά στην κατασκευή και αξιοποίηση υπεράκτιων πλωτών αιολικών πάρκων.

Οι μελέτες αυτές θα αποτελούν τα αναγκαία εργαλεία ώστε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση όλων των υπολογισμών με ίδια μέσα.

Τα λογισμικά που είναι απαραίτητα έχουν αναπτυχθεί από τους εταίρους του FLOWIND και έχουν ήδη εφαρμοστεί στη βιομηχανία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνοπτικά, πρόκειται για τη σύνθεση κριτηρίων και προϋποθέσεων που απαιτούνται για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος υποστήριξης του σχεδιασμού και της υλοποίησης των επενδύσεων, από την αρχική εκτίμηση, έως την τελική υλοποίηση του έργου.

03.

Σχεδιασμός μελλοντικών στόχων

Σχεδιάζοντας τους Στόχους του Αύριο

Προεκτάσεις

Στόχος του FLOWIND είναι να διατρέξουμε το σύνολο των επιμέρους μελετών που σχετίζονται με επενδύσεις σε παράκτια αιολική ενέργεια καταγράφοντας την μεταξύ τους συσχέτιση σε ροή και ανταλλαγή δεδομένων.

Πρόκειται δηλαδή για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη, που ξεκινά από την υποστήριξη και μελέτη μιας επένδυσης σε υπεράκτια, πλωτά, αιολικά πάρκα, μέχρι την παραγωγή ενέργειας και διανομή αυτής.

Επομένως, τα επόμενα βήματα του FLOWIND στοχεύουν στη συστηματοποίηση και αυτοματοποίηση της ροής αυτής (με κατάλληλα πρωτόκολλα επικοινωνίας), καθώς και της όλης διεργασίας στις ελληνικές θάλασσες, με έναν τρόπο ολοκληρωμένο, ώστε να εντοπιστούν, σε περιπτώσεις εφαρμογής (case studies), πιθανά εμπόδια αλλά και ευκαιρίες που μπορεί να ανακύψουν.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ FLOWIND;

Εμβαθύνετε στα βασικά στοιχεία του έργου μας για μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των βασικών πτυχών του,
της προόδου και των αποτελεσμάτων του

Προεκτάσεις

01.

Πρωτόκολλα επικοινωνίας υφιστάμενων ή μελλοντικών επενδύσεων σε πλωτά αιολικά πάρκα

02.

Εφαρμογή στις ελληνικές θάλασσες
&
εντοπισμός εμποδίων
και
ευκαιριών

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Γνωρίστε την εξαιρετική ομάδα ειδικών μας που προωθούν την καινοτομία και την επιτυχία

Scroll to Top